Lucrul în echipă
Când ne referim la bazele societății, familiei sau relațiilor sociale, în general, stă efortul depus prin acțiuni concrete pentru a ne îmbunătăţi calitatea vieţii și pentru a ne atinge obiectivele comune. Principalele provocări cu care se confruntă umanitatea cer răspuns la următoarea întrebare: cum am putea interacţiona cât și coopera cât mai eficient cu scopul de a obține o viață mai bună pentru noi cât și pentru cei din jurul nostru, protejând în același timp și resursele limitate ale planetei?
De cele mai multe ori atunci când auzim o persoană că spune ”fac parte dintr-o echipă”, instinctul nostru este de a ne gândi că respectivul face parte dintr-o familie numeroasă. Pentru majoritatea persoanelor, primul sistem asemănător unei echipe a cărei membrii componenți interacționează după anumite reguli, având funcții specifice care să contribuie la menținerea echilibrului interior este familia.
În majoritatea cazurilor putem definii echipa ca fiind un grup compus din două sau mai multe persoane care pun la comun efort, timp precum și resurse materiale și financiare, fiind conduși de același șef, pentru realizarea unor sarcini complexe cu scopul îndeplinirii unor obiective comune.